Tekenen van een droge huid kunnen van dag tot dag veranderen, afhankelijk van factoren zoals het weer, stressniveau en de producten die je gebruikt. Lees meer om eenvoudige veranderingen in uw dagelijkse routine te ontdekken die kunnen helpen om uitdroging te voorkomen en waarom Neutral de ideale keuze is voor zachte verzorging.

Breng enkele wijzigingen aan

Denk na over hoe je levensstijl kan leiden tot een droge huid en kijk of je iets anders kan doen. Van de kantooromgeving tot je wasmiddel, kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken.

De winterhuid is vaak gevoelig voor uitdroging: lucht kan bij hogere temperaturen meer waterdamp opnemen, dus op een zeer koude dag is er vrijwel geen vocht in de lucht. Door je te beschermen tegen de wind en de zon, bescherm je ook je huid tegen de kou.

Regelmatig wassen kan ook zorgen voor een droge huid, vooral voor de handen. Zonder dit te behandelen, kunnen chronisch droge en gesprongen handen resulteren in een vorm van een irriterende ontsteking. De huid kan kwetsbaar worden voor het ontwikkelen van allergieën voor producten die je gebruikt, wat weer kan leiden tot ontstekingen. Neutral Vloeibare Zeep verwijdert effectief vuil met respect voor de natuurlijke pH-waarde van de huid. Hierdoor wordt het risico op huidirritatie en allergische reacties geminimaliseerd.

Hydraterende huidverzorging

Huidverzorging is allemaal biologie: je wilt je huid helpen om een optimale waterbalans met de omgeving te behouden. De opperhuid, of de buitenste laag, fungeert als een soort waterkering om het waterniveau in de huid te regelen.

Water helpt de vetzuren tussen de cellen van de opperhuid in vloeibare toestand te houden. Wassen met harde zepen verwijdert zowel uitwendige als inwendige vetzuren, beschadigt de opperhuid en verstoort de barrière. Een vicieuze cirkel van uitdrogen kan beginnen: hoe meer schade de buitenste laag van de huid ondervindt, hoe moeilijker het is voor de huid om te functioneren.

De producten van Neutral zijn dermatologisch getest en gemaakt zonder parfums of kleurstoffen. De hoofd-, gezichts- en lichaamsproducten laten de huid verfrist en zacht achter zonder enige vorm van irritatie.

Milde huishoudelijke producten

Sterke wasmiddelen en huishoudelijke reinigingsvloeistoffen zijn bijzonder schadelijk. Lees altijd de labels van de producten waar je huid mee in contact komt om problemen te voorkomen. In het ideale geval is het het beste om producten te kiezen met zo min mogelijk chemicaliën of additieven. Onze was- en afwasmiddelen zijn ontwikkeld on zacht te zijn voor je huid, terwijl ze vlekken verwijderen en je kleding verzachten. Je kan dus genieten van dezelfde schone resultaten zoals verwacht, met een zachte afwerking waardoor je je de hele dag op je gemak voelt!