Veel gestelde vragen

FAQ

 • We zijn hier om je te helpen om een huishouden en een lifestyle zonder huidallergieën te creëren. Of je nu zorgt voor een normale tot gevoelige huid, een gevoelige babyhuid of zelfs een huid die gevoelig is voor eczeem, wij ontwikkelen milde persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten.

 • Een allergeen is een stof die een allergische reactie kan veroorzaken. Al onze lichamen zijn anders: sommige immuunsystemen kunnen een stof als een ‘vreemde’ of ‘gevaarlijke’ bedreiging zien, terwijl anderen helemaal geen allergische reactie ervaren. Veel voorkomende allergenen zijn: parfums en geuren, conserveermiddelen, bont, stof, voedingsmiddelen (zoals melk en tarwe), pollen en actuele medicatie.

 • Als een allergeen in je lichaam komt, triggert je immuunsysteem een antilichaamreactie. De antilichamen hechten zich vast aan speciale cellen, voornamelijk mestcellen. Wanneer de antilichamen in contact komen met het allergeen, geven de mestcellen zelf stoffen af, waaronder histamine. Dit veroorzaakt ongemakkelijke zwellingen en ontstekingen van de omliggende weefsels – en dat is de allergische reactie. Met de irritatie lokaal op een deel van het lichaam, worden de meeste symptomen gericht op het aangetaste lichaamsdeel (bijvoorbeeld de huid, luchtwegen of ogen).

 • Van geurstoffen tot conserveringsmiddelen, een aantal veel voorkomende allergenen zijn te vinden in verschillende persoonlijke verzorging en huishoudelijke producten. Het is vooral belangrijk om het ingrediëntenlabel te lezen als het gaat om het kiezen van cosmetica- en wasproducten, want stoffen en crèmes komen dag in dag uit in direct contact met je huid. Als de formules allergene stoffen bevatten, leidt dit constante gebruik tot een risico op allergische aandoeningen, zoals atopisch eczeem (ook wel atopische dermatitis of ontsteking van de huid genoemd).

 • Hoewel er misschien geen remedie is, zijn er maatregelen die u kunt nemen om voor de allergieën van je gezin te zorgen. Begin met het identificeren van de allergenen in uw huis en breng enkele kleine wijzigingen aan om te proberen ze te verwijderen. Het is bewezen dat het verminderen van het aantal allergenen in uw omgeving helpt om allergische symptomen te verlichten en medicijngebruik te stoppen. Voor meer informatie over het beheren van allergieën bij u thuis, kunt u hier al onze online artikelen raadplegen.

 • Eczeem is een veel voorkomende huidaandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft. Er zijn verschillende soorten eczeem die opduiken over verschillende delen van het lichaam. Gekenmerkt door een rode, schilferige huid en intense jeuk, beginnen ze allemaal vooral in de kindertijd, maar ze kunnen doorgaan tot in de volwassen jaren. Lees meer over het meest voorkomende type eczeem, atopische dermatitis, door naar ons online artikel te gaan.

 • Hoewel onze producten niet zijn ontworpen voor de behandeling van eczeem of contactdermatitis, bevatten onze formules geen parfums en kleurstoffen, waardoor ze zacht genoeg zijn om voor een eczeemgevoelige huid te zorgen. Alle huidtypes kunnen baat hebben bij het gebruik van mildere formules voor huishoudelijke producten en lichaamsverzorging, omdat ze huidirritatie en huid allergische reacties helpen te voorkomen.

 • Al onze producten zijn hypoallergeen en dermatologisch getest. Ze zijn speciaal ontwikkeld om een gezonde huid te behouden en zijn zacht genoeg voor alle huidtypes – van normaal tot gevoelig.

 • We zijn actief op zoek naar aanbevelingen van gerenommeerde allergieorganisaties in Noorwegen, Denemarken en Zweden. Door op de hoogte te blijven van het laatste onderzoek, blijven we formules ontwikkelen voor een gevoelige huid waarop je kan vertrouwen. Naast ondersteuning van experts, hebben wij al 25 jaar ondersteuning van de Deense Astma- en Allergievereniging, evenals Allergy UK en Allergy Ceritief. Wanneer je hun logo op onze packs en website ziet, is dat hun zegel van goedkeuring die je kunt vertrouwen!

  Door het combineren van deze allergie associatie-partnerschappen met volledige formule-transparantie, hopen we je kennis te vergroten van onze processen die in de producten zitten die jij en je gezin gebruiken. Ga naar de pagina ‘Over ons’ voor meer informatie over wie ons aanbevelen.

 • Je kunt de volledige lijst met ingrediënten voor al onze producten vinden op de website van ons moederbedrijf Unilever. Voor de meest nauwkeurige informatie over wat er in een product zit, raden we altijd aan om het label te controleren.

 • Ja, parfums kunnen een allergie veroorzaken. Als een product één of meerdere geuren bevat, zal dit op het product vermeld worden als ‘parfum’ of ‘aroma’. De EU heeft een lijst gemaakt van de 26 meest allergene componenten van een parfum. Het gebruik van producten zonder deze allergene parfumcomponenten verkleint het risico op een allergie of overgevoeligheidsreactie.

 • Veel mensen geloven ten onrechte dat biologische en natuurlijke producten hetzelfde zijn als allergie vriendelijk. Dit is namelijk niet het geval. Biologische producten bevatten vaak ingrediënten die voor een allergie kunnen zorgen. Een voorbeeld is de natuurlijke stof Limonene, wat op de lijst staat van de 26 meest allergene ingrediënten van de EU.

 • Ja. Nieuw onderzoek toont aan dat mensen met atopisch dermatitis een grotere kans hebben om een allergie te ontwikkelen voor nikkel en parfum.

 • Formaldehyde of formaldehyde donoren worden gebruikt om deodorant, lotions, shampoos en make-up te conserveren, net als wasmiddel.

  Als make-up formaldehyde of formaldehyde donoren bevat, moet dit worden vermeld op het product, dus let op namen als:

  •          Benzylhemiformal

  •          2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol

  •          5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane

  •          Diazolidinyl urea

  •          DMDM hydantoin

  •          Formaldehyd

  •          Midiazolidinyl urea

  •          Methenamine

  •          Paraformaldehyd

  •          Sodium hydroxymethylglycinate

  •          Quaternium-15

  Naast make-up of andere cosmetica kan je formaldehyde vinden in wasmiddel, snij olie, verf en papier. Daarnaast wordt formaldehyde gebruikt bij het produceren van plastic, verf op waterbasis, lijm, vernis en bouwmaterialen.

 • De pH-waarde is een veelgebruikt begrip. Het staat vaak vermeld op de verpakking van een verzorgingsproduct en we horen het regelmatig in reclames. Maar wat betekent de pH-waarde nu eigenlijk?

  Wat betekent “de pH-waarde”?

  De pH-waarde staat voor zuurgraad. De schaal waarop de zuurgraad gemeten wordt loopt van 1 tot 14. Hoe lager het getal, hoe zuurder. Hoe hoger, hoe alkalischer. Een pH-waarde van 7 wordt aangemerkt als gemiddeld en ‘pH-neutraal’ genoemd. Water is bijvoorbeeld pH-neutraal. Gewone zeep heeft doorgaan een pH-waarde boven de 7, terwijl de pH-waarde van zeepvrije producten onder de 7 ligt.

  De pH-waarde van de huid

  Onze huid heeft een pH-waarde van ongeveer 5 (pH-huidneutraal) en is dus licht zuur. Dat komt doordat de huid een natuurlijke zuurmantel heeft, die ons beschermt tegen bacteriën, allergische reacties en uitdroging. Het is van belang om bij de verzorging van de huid de zuurmantel intact te houden. Was daarom zo min mogelijk met “gewone zeep”. Deze heeft namelijk een pH-waarde groter dan 7. Na elke wasbeurt met zeep heeft het lichaam weer 3 uur nodig om de natuurlijke zuurmantel te herstellen.

  pH-huidneutrale verzorgingsproducten

  De zuurmantel van onze huid kan schade oplopen na het gebruik van pH-neutrale verzorgingsproducten. Met een pH-waarde van 7 wijken deze namelijk nog altijd af van de natuurlijke pH-waarde van 5 van onze huid. Om die reden wordt aangeraden om pH-huidneutrale verzorgingsproducten te gebruiken. Dit zijn verzorgingsproducten met dezelfde pH-waarde als je huid. Deze producten zijn niet schadelijk voor de zuurmantel van de huid en hierdoor blijft je huid optimaal beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 • Neutral is verkrijgbaar bij alle supermarkten en drogisterijen. Ben je op zoek naar een Neutral wasmiddel, dan kan je dit hoogst waarschijnlijk vinden bij een supermarkt. Zoek je producten van Neutral voor de persoonlijke verzorging voor je baby? Dan heb je de meeste kans om het te vinden bij de grote supermarkten en drogisterijen.

  Maar Neutral is ook steeds meer verkrijgbaar online, bijvoorbeeld bij Appie.nl, Wehkamp, Kruidvat en Bol.com.