1. Gebruik een voedende crème    

Voorkom dat je huid uitdroogt, verminder irritatie en behoed de vochtbalans van je huid door een rijke voedende crème te gebruiken. Besteed extra aandacht aan je gezicht, ellebogen en voeten in de winter. Het helpt om een crème te gebruiken zonder parfum en kleurstoffen, zoals onze Neutral Intensive Repair Cream, om het risico op huidirritatie te verminderen.

2. Vermijd statische elektriciteit

In de wintermaanden, als de luchtvochtigheid laag is, dan is het een goed idee om wasverzachter te gebruiken om statische elektriciteit in kleding te voorkomen – vooral in synthetisch textiel. Een goed geconcentreerde wasverzachter maakt je kleding zacht en het strijken gemakkelijker.

3. Stoffige sfeermakers

Decoraties en kandelaars liggen vaak nog onder een laagje stof, dus zorg ervoor dat je ze even afstoft voordat je ze bij jou in huis plaatst. Daarmee help je het risico van allergische reacties op stofmijt verminderen. Was stoffig geworden kleding met een zacht schoonmaakmiddel om stofdeeltjes uit je kleding te verwijderen.

4. Gebruik handschoenen en handcrème

De huid op je handen heeft het zwaar te verduren tijdens de koude wintermaanden. Draag wanten of handschoenen wanneer je buiten bent, zodat je huid niet blootstaat aan de extreme kou en gebruik thuis een voedende handcrème om je handen gehydrateerd te houden. Overweeg het gebruik van een handcrème zonder parfum of kleurstoffen als je last van een gevoelige huid of allergieën hebt.

5. Wees voorzichtig met make-up

Wees voorzichtig met make-up, omdat het allergene ingrediënten kan bevatten die je poriën in de winter kunnen verstoppen. Kies in plaats daarvan voor make-up zonder geurstoffen en zorg ervoor dat je je gezicht aan het einde van de dag goed reinigt. Vergeet niet om onder de make-up een voedende gezichtscrème aan te brengen zodat je huid goed gehydrateerd blijft.

6. Vermoeide winterlippen

Op koude dagen zijn het vooral je lippen die aan de elementen worden blootgesteld. Als je lippen erg droog zijn, kun je om dode huidcellen te verwijderen een oude tandenborstel gebruiken om je lippen te poetsen voordat je naar bed gaat. Breng daarna een goede lippenbalsem aan en laat het gedurende de nacht inwerken – je lippen zullen ’s ochtends weer als herboren aanvoelen.

7. Winterse huidverzorging voor jonge kinderen

De meeste kinderen met kindereczeem hebben het tijdens de winter het zwaarst te verduren. Breng over het hele lichaam een royale hoeveelheid krachtige vochtinbrengende crème aan.

8. Winterse huidverzorging voor mannen

Vrouwen en kinderen zijn niet de enigen met een droge huid in de winter. Maar de meeste mannen vergeten er simpelweg iets aan te doen. Overweeg het gebruik van een gezichtscrème zonder parfum en kleurstoffen om het risico op huidirritatie te helpen verminderen.