Als je net vader of moeder geworden bent, dan heb je waarschijnlijk aardig wat vragen over de gevoelige babyhuid. Hoe vaak moet mijn baby in bad? Is het nodig om shampoo te gebruiken? En moet je het huidje insmeren met een verzorgende lotion? 

Eigenlijk is het vrij simpel. Het gaat erom dat je de huid van je baby leert kennen en op je eigen oordeel leert vertrouwen. Terwijl je er steeds meer achter komt wat voor jou en je kind werkt, heb je hier alvast een paar handige feitjes om je op weg te helpen.

Vanaf het moment dat we geboren worden is onze huid een van de belangrijkste organen – en ook ons ​​grootste orgaan. De huid beschermt ons lichaam tegen de buitenwereld – met bacteriën en virussen die proberen binnen te dringen – en regelt de vochtbalans van het lichaam. Omdat de huid van een pasgeboren baby dun is droogt deze vrij gemakkelijk uit. De natuurlijke, bacteriële flora die je huid tegen micro-organismen van buitenaf beschermt moet dan nog geproduceerd worden.

Daarom is het belangrijk om de gezondheid van het gevoelige babyhuidje van begin af aan te monitoren. Je kunt het risico op huidirritatie verminderen door ervoor te zorgen dat de huid gehydrateerd blijft en hierbij alleen milde, ongeparfumeerde producten te gebruiken.

Met Neutral geef je de gevoelige huid van je baby de goede start die het nodig heeft. Neutral babyproducten bevatten geen parfums of kleurstoffen die huidirritatie kunnen veroorzaken.

Voor meer advies over het verzorgen van baby's met een gevoelige huid kun je het beste de volgende instanties raadplegen:

·       Het huidfonds

·       Zwitsal

·       DAAA

·       NHS