Je huid kan soms de controle verliezen, maar door de tijd te nemen om je lichaam speciale zorg te geven die het nodig heeft, kan je zelfs erg gevoelige huid controleren. Van het inslaan van de juiste voedingsmiddelen tot het voorlezen van de slechte ingrediënten om te vermijden: we hebben simpele Do’s en Don’ts verzameld om je te helpen een positieve impact op je lichaam te hebben!

DO

Eet goed

Een gebalanceerd dieet helpt je huid er gezond en verzorgd uit te laten zien. Kook met voedsel zoals vette vis (rijk aan omega 3), avocado’s, walnoten, tomaten en soja voor een familiemaaltijd die net zo goed is voor je huid als dat het heerlijk is.

Drink water

Water heeft een grote invloed op de vochtbalans van je huid en is een belangrijke factor in de huidverzorging. De hoeveelheid varieert van persoon tot persoon, maar als richtlijn is het goed om minstens 6-8 glazen vloeistof per dag te drinken. Dit omvat ook melk, thee of koffie, dus een iets eenvoudiger uitdaging voor het gezin.

Probeer de ‘soak and seal’

Door een moisturizer op je huid aan te brengen binnen drie minuten na het douchen, help je je huid om vocht vast te houden en tekenen van uitdroging te voorkomen. Deze routine voor eczeem kan ook worden gebruikt om de gevoelige huid te verzorgen.

Reinigen

Dagelijkse reiniging helpt om tekenen van geblokkeerde poriën, gebarsten huid en droge plekken te voorkomen. Elke ochtend en avond een verzachtende gezichtsreiniger aanbrengen helpt bij het opruimen van make-up, onzuiverheden, dode huidcellen, vervuiling en alles wat je huid overdag zou kunnen oppikken.

Scrubben

De huid heeft meerdere lagen, waarvan de bovenste laag de buitenste laag is, bestaande uit dode cellen. Scrubben van deze laag helpt verstopte poriën te voorkomen en zorgt er ook voor dat achteraf aangebrachte producten volledig in de huid kunnen worden opgenomen.

DON’T

Ga niet lang in bad

Heet water kan je huid uitdrogen, dus vermijd het nemen van een lang warm bad of douche. Uitdroging kan een sleutelfactor zijn voor de gevoelige huid, wat leidt tot droge plekken, roodheid en irritatie.

Laat geen zeepresten achter op je huid

Zeepresten die op je huid achterblijven vanuit bad of de douche, kunnen irritatie veroorzaken. Wees grondig in het afspoelen van alle zeep na het baden of wassen, verwijder elke laatste druppeltje.

Droog de huid niet te ruw

De huid is gevoeliger dan je denkt, dus vermijd irritatie door voorzichtig te drogen. Dep je lichaam droog na het baden, in plaats van hard te wrijven met een handdoek.

Gebruik geen formules met kleur of parfum

Kleurstoffen en parfums, zowel natuurlijke als synthetische, kunnen huidirritatie veroorzaken. Alle Neutral 0% producten zijn vrij van parfums en kleurstoffen en zijn allemaal gecertificeerd in samenwerking met de Deense Astma en Allergie Associatie.