De manier waarop je je kleding en beddengoed wast, kan een belangrijke rol spelen bij het verzorgen van alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid: een kleine keuze kan een grote impact hebben. Om je te helpen de beste keuze te maken, hebben we de meest gestelde vragen over wasgoed en het effect op verschillende huidtypen beantwoord, zodat je een veilige en eenvoudige was routine kan ontwikkelen!

Hoeveel wasmiddel moet ik gebruiken?

Een van de factoren die bepaalt hoeveel wasmiddel je moet gebruiken, is de hardheid van het water. Dit varieert van gebied tot gebied, maar je kan deze informatie verkrijgen bij de waterleverancier. Als algemene regel geldt dat hoe harder je water is, des te meer wasmiddel je moet gebruiken, maar het is zeker de moeite waard om hier achter te komen, omdat het gebruik van te veel wasmiddel kan zorgen voor zeepresten die weer een huidreactie kunnen veroorzaken.

Kan ik mijn nieuwe kleding meteen dragen?

Het is het beste als je nieuwe kleding wast voordat je het gaat dragen, omdat dit helpt bij het verwijderen van kleurstofresten en andere chemicaliën die overblijven na het productieproces. Door deze eenvoudige stap te nemen, verminder je het risico op huidirritatie.

Hoe zorg ik dat alle wasmiddelen worden verwijderd tijdens het wassen?

Je kan proberen de wasmachine te programmeren om een extra spoeling te doen. Deze optie is beschikbaar op de meeste machines en helpt de zeepresten van uw kleding te verwijderen, waardoor de huid weer beter wordt beschermd tegen eventuele irritaties.

Op welke temperatuur moet ik mijn kleren wassen?

Lagere was temperaturen zijn niet alleen effectiever voor de kosten, maar ook beter voor het milieu. Was je beddengoed, ondergoed en handdoeken op 60 graden om alle bacteriën volledig te verwijderen en kies een koelere 30 graden-instelling voor al het andere.

Wat voor soort wasmiddel moet ik gebruiken?

Middelen zonder kleurstoffen en parfums zijn het beste, omdat deze ingrediënten veel voorkomende irriterende stoffen zijn. Om alle huidtypes in je gezin te helpen beschermen, zijn de hypoallergene formules van Neutral met 0% parfum en 0% kleurstof ontwikkeld.

Hoe regelmatig moet ik beddengoed of het speelgoed van mijn kinderen wassen?

Was het beddengoed en kinderspeelgoed minstens elke 2 weken op 60 graden. Door op de grond te spelen en voortdurend te knuffelen, kan zacht speelgoed veel stof en bacteriën verzamelen. Regelmatig wassen verwijdert zoveel mogelijk bacteriën en huisstofmijt en laat het heerlijk fris ruiken.

Moet ik wasverzachter gebruiken?

Wasverzachters voorkomen statische elektriciteit, maken het strijken gemakkelijker en je kleding zachter. Echter, als je kleding na het wassen vettig aanvoelt, heb je waarschijnlijk een beetje teveel wasverzachter gebruikt. Probeer in dit geval bij de volgende wasbeurt een lagere dosis.

Hoe kan ik fris ruikende kleding krijgen zonder geparfumeerde producten te gebruiken?

Kleding absorbeert de geuren om zich heen, dus probeer voor een natuurlijke en frisse geur je kleren buiten te drogen. Dit zal ze ook nog zachter maken dan kleren die binnen gedroogd zijn.