Koester het hele seizoen in een frisse, zomerse gloed en laat je gebronsde huid nog langer meegaan! Tover je strandkleding tevoorschijn en maak je klaar om die blote benen te laten zien met onze zomer-verzorgingstips voor jou en de hele familie:

1. Houd je huid gehydrateerd

Neem korte, lauwwarme douches aangezien lange hete douches je huid kunnen uitdrogen. Breng onmiddellijk na je douche of bad een vochtinbrengende crème op de huid aan om vocht te helpen vasthouden.

2. Bescherm je huid goed

We houden allemaal van zonneschijn, maar de zon kan hard aankomen. Bedenk dat je je huid goed moet beschermen en smeer alle onbedekte huid in met zonnebrandcrème wanneer je de zon in gaat. Blijf de hele dag regelmatig smeren, en iedere keer nadat je in het water bent geweest. Probeer te voorkomen dat je de zon in gaat tussen 12 uur en 15 uur, wanneer de zon op zijn sterkst is.

3. Zonnebrand behandelen

Als je verbrand bent, is het belangrijk om de huid zo snel mogelijk te kalmeren door after sun lotion aan te brengen en directe blootstelling aan de zon verder te vermijden.

4. Kinderen en crème

Kinderen vinden insmeren met zonnebrandcrème vaak niet zo interessant, dus moet je het zo leuk mogelijk proberen te maken. Laat je kind zelf zonnebrandcrème aanbrengen op de gemakkelijk toegankelijke plekken zoals de armen, benen en wangen. Het regelmatig aanbrengen van zonnebrandcrème is een goede gewoonte om op jonge leeftijd aan te leren.

5. Vochtige doekjes voor op reis

Neem vochtige doekjes mee wanneer je op zomervakantie gaat. Ze zijn ideaal voor van alles en nog wat; van het verwijderen van vuil tot het brengen van verkoeling op kleine gezichtjes op hete zomerdagen – en erg handig als zeep of water niet in de buurt is. Probeer producten zonder parfum of kleurstoffen te gebruiken om huidirritatie te voorkomen.

6. Zorg voor je zomerbenen

Voor veel vrouwen zijn blote benen in de zomer een must. Wil je huidirritatie na het scheren vermijden, begin dan eerst met een scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Vergeet tijdens het scheren niet om met de richting van de haren mee te scheren en maak het af met een ongeparfumeerde, vochtinbrengende lotion om het risico op huidirritatie te verminderen.

7. Drink veel water

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: blijf water drinken. Vooral tijdens de zomermaanden, wanneer de zon schijnt, moet dit een belangrijk onderdeel zijn van je routine. Een volwassene heeft ten minste 6-8 glazen water per dag nodig. Het enige dat je lichaam harder nodig heeft is zuurstof. Als je huid niet genoeg water krijgt, dan kan het zijn elasticiteit verliezen. Test de elasticiteit van je huid door een stukje huid van je hand vast te knijpen en op te tillen; als je huid goed gehydrateerd is valt het, wanneer je het loslaat, onmiddellijk weer naar beneden.

8. Ga voor een natuurlijke uitstraling

Geen make-up dragen is dé manier om je huid te laten ademen. Als je toch make-up draagt, denk er dan aan het zo snel mogelijk met een vochtinbrengende reiniger af te halen wanneer je thuis bent. En natuurlijk, vergeet niet om een goede gezichtscrème en zonnebrandcrème te smeren wanneer je buiten in de zon zit.

9. Pak zweetvlekken aan

Na een hete zomerdag heeft je favoriete shirt of jurkje misschien wel vervelende zweetvlekken opgelopen. Die verwijder je gemakkelijk met een Neutral Wasmiddel dat PH-neutraal is, waardoor het risico op huidirritatie wordt verminderd en je kleding zacht aanvoelt en er stralend uitziet.

Geniet van de zomerse zon zolang als het duurt, maar vergeet niet om voor je gevoelige huid te zorgen!