Velen van ons doen in de lente een grote lenteschoonmaak. Met hernieuwde energie van de eerste stralen zonneschijn bereiden we ons voor op een nieuw seizoen na de winter; een sociaal seizoen waarop je weer gezien mag worden. Niet alleen onze woningen profiteren van deze frisse start. De lente is de ideale gelegenheid om ook de huidverzorgingsroutine even goed om te gooien.

Afgezien van de happy few die de afgelopen maanden de winter zijn ontvlucht en de zon nog hebben gezien, gaan de meeste mensen bleek en dof het voorjaar in. Vaak met een gevoelige huid; rode winterkoontjes, droog, schilferig en over het algemeen geteisterd door de winterse kou.

Onze arme huid heeft de afgelopen pakweg zes maanden verborgen gezeten. En dan is het plotseling te warm om je achter grote jassen, panty's en hoeden te verbergen! Goed voor je huid zorgen betekent dan dat je weer met vertrouwen de zon (en af en toe een bui) tegemoet gaat. En misschien word je na die barre koude winter zelfs weer het zonnetje in huis.

1. Zet de toon

Als je tijdens de winter lui bent geweest met je huid (wie kan je dat kwalijk nemen?) dan is de lente de tijd om er weer even goed voor te zorgen. Regelmatig gebruik van een toner als Neutral Skin Tonic is dan een goede gewoonte om jezelf aan te leren. Behalve mild voor de gevoelige huid minimaliseert het je poriën en zal je huid gereinigd en verfrist voelen. Het maakt het aanbrengen van verdere huidproducten (zoals Neutral Gezichtscrème) en make-up gemakkelijker en beter te verdragen voor je huid.

2. Repareer de schade

Als het winterse weer hard is geweest voor je gevoelige huid – zoals droge, gebarsten plekken bij je handen of ellebogen – dan zal Neutral Intensive Repair Cream je een rustpauze gunnen. Je huid zal weer helemaal doorvoed en perzikzacht aanvoelen. En dat is precies wat je nodig hebt als je voor het eerst keer in maanden weer korte mouwen (of een korte broek!) aandurft.

3. Fris je garderobe op

Een nieuw seizoen betekent nieuwe kleding – of in ieder geval je kleding van het vorige lenteseizoen weer opduikelen. We raden je aan om kleding die je al een tijdje niet gedragen hebt te wassen in Neutral wasproducten. Je kleding is misschien muf geworden tijdens de wintermaanden of heeft stof verzameld, wat de gevoelige huid kan irriteren. En huidvlekjes of een uitslag is wel het laatste wat je wilt wanneer je je voor het eerst sinds een tijd weer aan de zon laat zien...