Een goed klimaat bij jou thuis is belangrijk om allergieën onder controle te houden. Deze tips helpen een goed klimaat binnenshuis te creëren:

1. Maak je huis minstens een keer per week grondig schoon. Kies wasmiddelen zonder parfum, aanzien parfum astma symptomen kan opwekken.

2. Lucht alle kamers gedurende ten minste 3 keer per dag 5-10 minuten, na het douchen, koken en schoonmaken. Probeer de temperatuur in je huis op 20 graden te houden in de winter. Zo beperk je de vochtigheid binnen, en verminder je de aanwezigheid van schimmels en huisstofmijt.  

3. Als je geen droger gebruikt, hang dan je kleding buiten te drogen. Door binnen je natte kleding op te hangen, verhoog je de luchtvochtigheid, waardoor huisstofmijt vaker kan voorkomen. Als je een droger gebruikt, zorg ervoor dat de luchtafvoer van de droger is aangesloten op de buitenlucht.

4. Vermijd sigarettenrook, dit kan astma symptomen en het risico op het ontwikkelen van astma en astmatische bronchitis verhogen.

Tips bij huisstofmijt allergie

1. Was je dekbed, kussens en matrasbeschermer vier keer per jaar op 60 graden, en je beddengoed elke week of om de week.

2. Het stofzuigen van je matras kan wellicht huisstofmijt verminderen.

Tips bij eczeem

1. Kies lichaamsverzorgende producten zonder parfum, kleurstoffen of andere toevoegingen die niet echt nodig zijn. Parfum en kleurstoffen kunnen namelijk de gevoelige huid irriteren en aandoeningen als dermatitis of eczeem verergeren. Het vormt ook een risico voor contactallergie.

2. Vermijd hele hete douches en overmatig gebruik van zeep. Beide kunnen de natuurlijke oliën die de gevoelige huid beschermt tegen irritatie, weghalen.

3. Hydrateer je huid onmiddellijk na het douchen met ongeparfumeerde bodycrème om het natuurlijke vochtgehalte te herstellen en een uitdroging of overgevoeligheidsreacties te voorkomen.

4. Draag schoonmaakhandschoenen tijdens het schoonmaken en kies wasmiddel zonder parfum en andere toevoegingen.

5. Bij Neutral hebben bijna al onze producten het keurmerk van de Deense Astma-Allergie organisatie. Dit betekent dat de organisatie onze ingrediënten heeft onderzocht en heeft vastgesteld dat de ingrediënten het risico op huidirritatie verminderen.