Iedere baby heeft vroeg of laat een keer last van rode billetjes. Wanneer je de billen aanraakt, met of zonder billendoekjes, zal je baby gillen van de pijn. Nu weet je het zeker; dit is luieruitslag. Een onschuldige aandoening, maar erg vervelend voor jouw baby. 

Hoe komt mijn baby aan luieruitslag?

Luieruitslag is een combinatie van de stoffen die in ontlasting en urine zitten en het schuren van de luier tegen de billen. Het is moedereigen om onszelf de schuld geven. Zo kan het voorkomen dat je de luier van je baby net iets te laat hebt verschoond. Maar het kan ook zijn dat je kindje een (over)gevoelige huid heeft of dat er tandjes doorkomen. Wanneer er tandjes doorkomen heeft je baby vaak dunnere en zure ontlasting. Dit kan voor luieruitslag zorgen.

Luieruitslag behandelen

Neutral Baby Zinkzalf is vaak een goed startpunt om van rode en geïrriteerde billen af te komen en is bovendien vrij van parfum. Je baby regelmatig(er) verschonen kan ook goed helpen om luieruitslag in de toekomst te voorkomen. Je verkleint zo in ieder geval de kans dat het gevoelige babyhuidje geïrriteerd kan raken. Blijft de luieruitslag aanhouden? Probeer dan het volgende:

·    Heb je al eens talkpoeder geprobeerd? Je kunt talkpoeder gebruiken ter verkoeling van een geïrriteerde huid door de billen te bepoederen na het verschonen. Talkpoeder absorbeert het vocht en helpt zo huidirritatie te voorkomen.

·    Misschien zijn de verzorgingsproducten die je gebruikt niet geschikt voor jouw kindje. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huid overgevoelig is. Neutral heeft zich gespecialiseerd in producten die het risico op huidirritatie verminderen, van zachte crème en billendoekjes tot shampoo en wasgel.

·    Wanneer de huid van je baby erg droog is, kunnen (volle) luiers vervelend aanvoelen. Probeer eens de extra vettende Baby Huidolie van Neutral. Deze werkt verzachtend voor het zeer droge en gevoelige babyhuidje en helpt de natuurlijke vetbalans van de huid te herstellen.

·    Alle voorgaande tips geprobeerd en nog steeds last van rode billetjes? Kijk dan of het vaker verschonen van de luier helpt. Je baby verschonen na ontlasting, voor en na ieder slaapje en wanneer je kindje wakker is, zou moeten volstaan. Maar het kan zijn dat de huid van jouw baby toch behoefte heeft aan nog regelmatiger verschonen.

Blijft luieruitslag toch een probleem? Raadpleeg dan een huisarts.