Huidfonds

Het Huidfonds is een goededoelenorganisatie die zich inzet om het belang van een gezonde huid onder de aandacht te brengen. De huid is immers het grootste orgaan van het lichaam en heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt, maar ook op hoe je denkt te worden gezien door anderen. De missie van het huidfonds om iedereen bewust te maken van de liefde voor de huid, wordt verwezenlijkt door middel van drie doelstellingen: voorkomen van huidaandoeningen, verbeteren van de zorg en acceptatie van de huid die ‘anders’ is. In Nederland hebben ruim 1,2 miljoen mensen een huidaandoening.

Neutral steunt het Huidfonds

Neutral sluit zich aan bij de doelstelling van het Huidfonds om acceptatie te realiseren voor de huid die ‘anders’ is. Elke huid is anders, maar een huidirritatie of -allergie mag je niet tegenhouden in je dagelijkse doen en laten. We streven ernaar om de zorg voor de huid makkelijker te maken met milde producten die de normale en gevoelige huid beschermen tegen irritatie. Zo hopen we, net als het Huidfonds, een bijdrage te leveren aan acceptatie van de eigen huid en die van anderen. Sinds 2005 werkt Neutral samen met het Huidfonds en ondersteunen we het programma Huidhelden. Voor een aantal jonge Huidhelden met een ernstige huidaandoening hebben we een droomdag georganiseerd zodat ze kunnen genieten en even minder worden tegengehouden door hun huid.

Huidheld Nynke werd verrast op haar basisschool in Amersfoort. Ze heeft de huidaandoening ichthyosis met confetti. Haar liefste droom is om vrijuit te kunnen spelen in een indoorspeeltuin zonder aangekeken te worden. Samen met haar klas beleeft ze de dag van haar leven!

 

Elke is gek op voetbal, maar kan door haar huidaandoening lineaire sclerodermie niet spelen. Ze moet regelmatig naar het ziekenhuis voor intensieve behandelingen. Haar droom is een ontmoeting met de Oranje Leeuwinnen. Elke is een Huidheld en daarom komt haar droom uit!

 

Huidheld Mats heeft de huidziekte ichthyosis, ook wel een vissenhuid of visschubziekte genoemd. Mats is ontzettend fan van trekkers. Zijn allerliefste droom is dan ook om in een grote Fendt 1050 te rijden. Vandaag komt zijn droom uit, een onvergetelijke dag!

 

Jens en Romy zijn broer en zus en Huidhelden van het Huidfonds. Ze hebben allebei eczeem en kunnen daardoor niet zomaar een dagje uit met het gezin. We laten hun dromen in vervulling gaan. De dag zit vol met verrassingen voor het hele gezin!