Er zijn veel zaken die het functioneren van je huid kunnen beïnvloeden. Laten we bij het begin beginnen. De eerste factor is het milieu, de directe omgeving waarin je je dagen en nachten doorbrengt. Omgevingen die je huid uitdrogen oefenen een aanzienlijk effect uit. Centraal verwarmde huizen en kantoren met airconditioning kunnen een negatieve invloed hebben, terwijl ook buitenshuis de zon en de wind je huid kunnen uitdrogen.

Dagelijkse producten

De producten die je van dag tot dag gebruikt hebben invloed op je huid. Water, harde huishoudelijke middelen en reinigingsvloeistoffen kunnen bijzonder schadelijk zijn. Vooral je handen kunnen bij veelvuldig wassen ernstig uitdrogen. Chronisch droge handen en een dunne huid kunnen escaleren naar een vorm van irriterende dermatitis wanneer je er niets aan doet. Na verloop van tijd kun je op deze manier zelfs huidallergieën ontwikkelen voor producten waarmee je vaak in contact komt, wat resulteert in een allergische dermatitis.

Lees, om problemen te voorkomen, altijd het etiket van producten waarmee je huid in contact komt en kies de producten met zo weinig mogelijk of geen chemicaliën en toevoegingen. Alle Neutral producten zijn gemaakt zonder parfums of kleurstoffen en worden dermatologisch getest. Probeer Neutral Intensive Repair Cream voor intensieve hydratatie vanuit een rijke, krachtige vochtinbrengende formule.

Je huid en het klimaat

Hoe we ons voelen en hoe het met onze huid gesteld is wordt voor een groot deel bepaald door de luchtvochtigheid. Luchtvochtigheid wordt op haar beurt grotendeels bepaald door temperatuur: bij hogere temperaturen kan de lucht meer waterdamp vasthouden. In de winter bevat de lucht maar weinig water en op een zeer koude dag is er vrijwel geen vocht in de lucht. Hoewel de meeste mensen een voorkeur hebben voor relatief droge lucht, geldt voor je huid het tegenovergestelde: die wordt droger naarmate de luchtvochtigheid afneemt en geeft de voorkeur aan een vochtiger klimaat.

De gesteldheid van je droge huid kan van dag tot dag verschillen – zelfs van uur tot uur – en wordt hierin beïnvloed door je algemene gezondheid, je hormoonhuishouding en je directe omgeving. Huid die in de ochtend nog normaal voelde, kan al vet en ongemakkelijk aanvoelen na een dag in drukke treinen en een slecht geventileerd kantoor. Zorg dat je op zulke dagen voldoende water drinkt en gebruik tweemaal per dag een zachte gezichtsreiniger, zoals Neutral Face Wash. Breng na het wassen Neutral Face Cream aan om je huid soepel, zacht en gehydrateerd te houden.