Iedere vrouw weet hoe belangrijk het is om voor het slapen gaan make-up te verwijderen. Het vermindert het risico op vlekjes en oneffenheden en houdt je huid gezond en schoon. Om die reden hebben de meeste vrouwen gezichtsreiniging – gevolgd door een vochtinbrengende crème – opgenomen in de dagelijkse huidverzorgingsroutine. Maar wat veel vrouwen niet weten, is hoe belangrijk het is om een tonic te gebruiken tussen het reinigen en hydrateren in. Dit is waarom:

1. PH-niveau

Een tonic verwijdert niet alleen onzuiverheden die je hebt gemist tijdens het reinigen; een zachte facial toner als Neutral Skin Tonictrekt de huid ook samen. Het herstelt het PH-niveau en helpt daarmee de poriën af te sluiten – waardoor er minder vuil en giftige stoffen in je huid kunnen doordringen – en het risico op puistjes en oneffenheden verminderen waardoor je huid fris en minder vettig voelt.

2. Ontgiften

Elke dag wordt je huid blootgesteld aan veel giftige stoffen uit het milieu, zoals uitlaatgassen en andere chemicaliën. Skin tonics verwijderen deze residuen en dragen op deze manier bij aan huid die er helder en fris uitziet.

3. Hydrateren

Neutral Skin Tonic bevat vochtinbrengende ingrediënten zoals glycerine en vitamine B5. Het helpt en vergemakkelijkt daarnaast ook de opname van vochtinbrengende crème. En dat speelt weer een cruciale rol in het behoud van de elasticiteit en gladheid van je huid. Goed hydrateren na de reiniging vermindert tekenen van een verouderende huid en zorgt voor de beste basis om vervolgens make-up aan te brengen.