Baby’s zijn kleine zegeningen en hun glimlach raakt je tot in je hart. Maar laten we de realiteit niet uit het oog verliezen – het leven met een baby is ook zwaar en stressvol. Ze zijn een fulltimebaan bovenop al het andere in je leven. Om het leven met je kleintje ook een beetje makkelijker te maken hebben we een paar tips voor je. Want alle beetjes helpen met een baby in huis!

1. Altijd een slabbetje bij de hand

Monteer een haakje aan de achterkant van de kinderstoel. Dan heb je altijd een slabbetje binnen handbereik als je er wanhopig naar op zoek bent.

2. Veiligheid is alles

Vingers tussen deuren kun je voorkomen door de welbekende dikke, rubberen zwembadlockerbandjes handig te hergebruiken. Knip het bandje doormidden en bevestig het tussen de deur en de lijst. Zo komen er nooit meer kleine vingers tussen – maar het betekent ook dat je deur even niet meer helemaal dicht kan.

3. Houd je spullen goed in de gaten

Was kleine babysokjes in een waszak om te voorkomen dat ze kwijtraken in de wasmachine. Neutral Vloeibaar Wasmiddel is ideaal voor het wassen van babykleding. Het is zacht voor de gevoelige huid van de baby, terwijl het krachtig genoeg is om vuil en vlekken te verwijderen.

4. Goedkope en effectieve antislipsokken

Voorkomen dat je kindje tijdens zijn eerste stapjes onderuit gaat? Maak je eigen antislipsokken met een lijmpistool. Breng kleine druppels hete lijm onder de sokjes aan en laat ze opdrogen… Voilà, zelfgemaakte antislipsokken!

5. Hygiëne voor onderweg

Houd speentjes schoon wanneer je onderweg bent door ze op te bergen in een afsluitbaar bekertje. Neem ook een paar extra speentjes mee in je tas, zodat je altijd voorbereid bent.

6. Vermijd een puinhoop met luiers

Heb je een echte “luier-situatie”, trek het rompertje dan onderlangs uit, in plaats van over het hoofd. Dan vermijd je een puinhoop. De meeste boorden van rompertjes zijn los genoeg om ervoor te zorgen dat het pakje langs hun armen en buik naar beneden kan glijden. En als er niets meer aan te doen is, dan heb je altijd nog je betrouwbare Neutral babydoekjesbinnen handbereik!

7. Wees goed voorbereid

Leg altijd een nieuwe luier onder je baby neer voordat je de oude verwijdert. Zo kun je de luier sneller, makkelijker én schoner vervangen.

8. Denk outside-the-box

Een opblaasbaar buitenzwembadje is niet alleen handig in de zomer. Je kunt het zonder water ook prima binnen gebruiken. Zo is het een veilige, goedkope en veerkrachtige manier om een actieve baby in toom te houden. Je kruipende baby blijft altijd in het vizier!

9. Maak er het meeste van

En de laatste baby tip – was je lege potjes babyvoedsel af en bewaar ze als opslagpotje. Deze potjes hebben de ideale maat voor kruiden en specerijen maar ook peutersnacks voor onderweg, zoals crackertjes en stukjes fruit.