We werken momenteel aan een nieuwe website en we willen onze excuses aanbieden voor het eventuele ongemak.

Neutral en het Huidfonds samen sterk

Neutral en het Huidfonds samen sterk voor mensen met een huidprobleem

E-learning programma bevordert psychisch welzijn van mensen met een huidprobleem

Amsterdam, 11 november 2014 – Neutral en het Huidfonds zetten zich samen in voor een gezonde huid en een betere kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening. Concreet bestaat de samenwerking uit sponsoring door Neutral ten behoeve van de ontwikkeling van het E-learning programma ‘Kwaliteit van Leven’ van het Huidfonds. Dit innovatieve zorgprogramma leert patiënten met huid- problemen de kennis en vaardigheden om beter met de sociale én de emotionele impact van hun aandoening om te gaan.

Huidproblemen: niet alleen fysieke klachten
Ruim 2 miljoen mensen hebben in Nederland te maken met een huidaandoening, 10 procent daarvan zelfs in ernstige mate. Mensen met een huidaandoening ervaren vaak grote invloed van hun huidprobleem. Dat zijn niet alleen fysieke klachten, zoals jeuk of pijn, maar ook vaak psychische klachten. Patiënten schamen zich voor hun huid of zijn somber en dat heeft weer gevolgen voor hun sociale leven. Een laag zelfbeeld kan zo bijvoorbeeld een obstakel worden bij het vinden van werk of het aangaan van relaties.

Krachten bundelen
Het Huidfonds en Neutral vinden elkaar in een gedeelde missie om de kwaliteit van leven van mensen met een huidprobleem te verbeteren. Het Huidfonds doet dat door wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. Neutral doet dit met producten die het risico op allergische reac- ties of huidirritatie verminderen. Neutral draagt daarom bij aan een initiatief van het Huidfonds dat niet zozeer helpt met de medische kant van huidproblemen, maar vooral bijdraagt aan de behandeling van de sociale en emotionele kant van huidproblemen. Het Huidfonds is gestart met de ontwikkeling van het zelfmanagementprogramma ‘Kwaliteit van Leven’, waarbij internet- technologie wordt toegepast om de patiënt gerichte hulp te bieden. Aan de hand van verschil- lende modules stelt een patiënt zelf een cursus op maat samen die tips, adviezen, zelftests en opdrachten bevat. Via het programma kan ook informatie worden uitgewisseld met een behan- delaar.

Het doel is om het programma in alle dermatologische behandelcentra in Nederland te imple- menteren en het via gespecialiseerde organisaties aan patiënten beschikbaar te stellen. Het programma is vanaf 2015 beschikbaar via een aantal dermatologen. “We zijn er trots op dat we met deze samenwerking en dit innovatieve zorgprogramma ook mensen met een huidprobleem op sociaal en psychisch vlak kunnen helpen”, aldus Lauret Smits, brand manager van Neutral.

TOP