We werken momenteel aan een nieuwe website en we willen onze excuses aanbieden voor het eventuele ongemak.

Winter: vijand van de gevoelige huid

Zo verzorg je je huid in de winter | Neutral NL

Brrr… Als het koud is buiten en je hebt een gevoelige huid, dan ben je je daar waarschijnlijk zeer bewust van. De missie om je huid glad, zacht en zuiver te houden terwijl deze continu blootstaat aan de elementen; het lijkt soms een bij voorbaat verloren strijd. Maar er zijn een paar eenvoudige stappen die je kunt zetten om droogheid en roodheid van je huid tot een minimum te beperken.

1. Maak van je huis geen sauna

Het is erg verleidelijk om in de winter de verwarming maximaal aan te zwengelen. En hoewel je voeten de temperatuur wel fijn zullen vinden, heeft je huid er last van. Dat komt doordat de centrale verwarming vocht uit de lucht haalt en je huid in die droge, warme omgeving meer water verdampt. Het resultaat? Droge, rode, jeukende huid. Investeren in een luchtbevochtiger kan helpen – en als je wat minder stookt kun je het mooi van de verlaagde energierekening betalen!

2. Werk aan je ochtendroutine

Een lange, stomend hete douche kan een verrukkelijke traktatie zijn wanneer je eronder staat, maar voor je huid is het een schok. Vooral in de winter. Neem in plaats daarvan korte warme baden en douches, en gebruik Neutral Shower Gel. Je kunt net zo heerlijk genieten van die dikke, luxueuze schuimlaag maar aangezien de showergel nul parfum, kleurstoffen of parabenen bevat zal het de gevoelige huid niet irriteren. Om je huid zo vochtig mogelijk te houden kun je jezelf het beste droogdeppen en direct een milde moisturiser aanbrengen, zoals Neutral Body Lotion, terwijl je huid nog een beetje vochtig is.

Neutral_BodyLotion_Image_NL_140x200

Neutral Body Lotion

Koop nu

3. Minderen met scrubs

We worden aangeleerd dat scrubs geweldig zijn voor onze huid – maar in de winter zorgen ze eerder voor een verhoogde gevoeligheid van de huid, omdat de scherpe korrels verdere irritatie kunnen veroorzaken. Scrub niet iedere dag – een of twee keer per week is meer dan voldoende. En geniet in de tijd die je bespaart van een intense hydratatie-crème. Zoals Neutral Intensieve Reparatiecrème met veel vochtinbrengende ingrediënten als Glycerine en zonder parfum, kleurstoffen en parabenen.

Neutral_IntensiveRepairCream _Image_NL_140x200

Neutral Intensieve Reparatiecrème

Koop nu

4. Zorg voor je lippen

Je lippen zijn tijdens de wintermaanden een van de zwaarst getroffen delen van je lichaam, want het is onmogelijk om je mond van de elementen af te schermen – hoe kun je anders praten, eten of drinken? Bevochtig je lippen even met koel water voordat je lippenbalsem aanbrengt. Zo help je vocht binnenhouden en de huid te repareren. Gebarsten lippen komen vooral veel voor bij sportievelingen… Dus als je hardloopt, fietst of skiet; smeer wat vet op je lippen voordat je de elementen trotseert!

5. Blijf gezond

Een winterse verkoudheid kan bijdragen aan je huidperikelen; een rode, schilferende neus bovenop die tóch al problematische huid. Als de verkoudheid je liever bespaard blijft kun je ook een griepprik overwegen. Veel bedrijven bieden deze tegenwoordig aan hun medewerkers – haal er het meeste uit. Probeer verder je stresslevels zo laag mogelijk te houden, want burnout = burnout huid! Let ook op je cafeïne inname. Met dit koude weer drink je waarschijnlijk meer warme dranken dan gewoonlijk, maar cafeïne droogt uit en dat voelt je huid. Probeer daarom een glas water te drinken na elke kop thee, koffie of alcoholische drank (dat zal je kater ook fijn vinden!).

6. Ga de zon in! 

Wat je huidskleur ook is, je huid heeft onder de wintermaanden te lijden. Bleke huid is vatbaar voor rauwe, rode wangen terwijl mensen met donkerdere huid kunnen lijden aan hyperpigmentatie-vlekjes. Als het allemaal teveel wordt, is er maar één ding dat je kunt doen – ga op vakantie! Als je aan eczeem of psoriasis lijdt, zul je weten dat je huid veel gelukkiger is wanneer het een beetje zon krijgt (mits je de nodige bescherming aanbrengt, natuurlijk). Het is beter voor iedereen – je wordt er zelf ook vrolijker van!

TOP